Pellisprickens Blogg

Direktlänk till inlägg 18 maj 2009

Hundar och svar på frågor

Av Kerstin - 18 maj 2009 06:14

 Här kommer svar på några frågor och därefter lite om hundarna -:)

Kolsva ligger ca 5 mil från Västerås,  närmaste större stad är Köping. Ca 15 mil från Stockholm.

Rakt norrut ca 15 km från Köping ligger Kolsva oxh lite mera norrut ligger Karmansbo (där vi ska bo) på vägen mot Skinnskatteberg.

Vi flyttar alltså från Mälardalen till Hedströmsdalen  som är ett av vårt lands turiststråk för kanotpaddling och fiske i stor utsträckning.


De 2 öppna sprisarna, kakelugnen och järnspisen som finns bevarade i lägenheten är eldningsförbud i (eftersom huset är från 1700 talet och alltså ett kulturhus) men vad gör det?   Jag såg allt att nuvarande lägenhetsinnehavare hade värmeljus inne i spisen och sedan har Janne och jag sagt att vi ska köpa såna här konstgjorda vedbrasor som går på el.


Nu såg jag dom i levande livet förra hösten för första gången och DÅ tyckte jag att detta var fånigt, "dekorationsbrasa".


Men nu ser jag annorlunda på det hela -:)


Nej, vi har inte sålt vår villa ännu, så tuffa är vi inte så vi säljer innan vi hittat vårt boende.

Vi börjar flytta 1 Juli och då tror jag nog att vi hunnit få ut den på marknaden, vi har ingen panik att sälja, det är bara skönt att slippa stressa med flytt.

Vet inte ens hur vi gör, leja flyttfirma eller någon jobbarkompis till Janne. Det enda vi vet är att jag lär inte vara till stor hjälp -:)


 På Tisdag åker vi en tur upp till stugan, då blir det en avstickare till Karmansbo oxå och promenad i omgivningarna med hundarna.Men i går Söndag var det hundskola igen och nu var matte frisk igen och vi var med. Oj vad lycklig Rozz blev då vi svängde in mot Ekeberga. Han formligen grät i bilen! Lät precis som Diana gjorde på sin tid, Zita är mera mitt emellan skall och ylande när hon visar sin yttersta lycka.


Vi var där 30 minuter före utsatt tid och tur var väl det så Rozz han lugna ner sig lite.

Dagens träning bestod i platsliggning, och överhuvudtaget olika moment med att sätta/ lägga hunden och gå en bit ifrån utan att den reser sig.

Dessutom tränade vi lite på inkallning 2 och 2. Vi hade ett litet yrväder med som sprang runt och busade med de andra hundarna istället för att komma till matte och det tyckte Rozz såg mycket kul ut -:)


När Stefan (han med agillitykursen) passerade med sina 2 Schnauser
kunde inte Rozz hålla sig längre utan drog ifrån matte och efter dom. Stefan ropade och frågade, ska jag skrämma iväg honom.

Ja svarade jag och han skrek till som en varulv, Vooooooo!

Rozz gjorde en helomvändning och rusade rakt in i mattes trygga famn -:)


Men för övrigt så var Rozz mycket duktig på träningen och i dag var det hans tur att vara med inne i klubbstugan när vi alla hade teori. Men först skulle han upp på trimbordet och genomkännas av först mig, sedan kursledarna.
Jag vet ju att Rozz inte gillar att man tar han i tassar eller bakre regionerna så jag väntade mig lite morr och fräs.

Nä då, den där fjäskisen han stog och pussade och fjäskade med kursledarna medan de kollade genom hans kropp från mun till bakdel....


Sedan låg han snällt på golvet vid min stol medan vi hade teori. Detta trots att han ninte var ensam hund inne, Malte var med han oxå.


En av kursdeltagarna sa att Rozz är den som förändrat sig mest av alla hundarna från start till nu. Han har blivit som en ny hund.
Ja, första terminen skällde han sig ju igenom varje träningspass, nervös och stressad till tusen, vad ska jag göra nu, vad vill du, mera, mera. Jag vill jobba, skynda på........


Nu lägger han sig passivt mellan varje uppgift och slappar.  Så han har verkligen blivit duktig! Det enda problemet nu, är att han hellre ligger och slappar än sitter när han SKA sitta -:)


I kväll dags för ny hundkurs, få se om han börjat förstå att sitt betyder ovillkorligen att han måste sitta då -:)

 


 
 
Ia

Ia

18 maj 2009 15:55

Ska försöka och ta lite bättre bilder nästa helg..nån form av stjärnpelargon tror jag att det är i alla fall!! *sa hon som är årets novis ;)*

Märker att Du haft några dåliga dagar medan jag roat mig kungligt i torpet...hoppas Du är på banan igen!

Att flytta från Enhagen till Karmansbo är väl ett självklart val! Nog är väl Enhagen mysigt men itne mycekt till stimulerande miljö jämfört med Karmansbo....bra val tycker jag!
Själv är jag sugen på sambons födelseort Ramnäs men det är INTE han ;)

HA det gott!!!!

http://kajsalisa.blogg.se

 
Sylvia

Sylvia

18 maj 2009 18:40

Hej igen Kerstin!
Du undrade om mitt mobila bredband.
I stan har vi Bredbandsbolaget kabel LAN i huset. Bredbandsbolaget som gott ihop med Telenor har just nu en drajv på mobilt bredband och jag betalar 99 kronor/månaden allt som allt(moden ingår i priset) som tidigare kund.Ingen ändring av priset efter viss tid,endast 3 månaders uppsägningstid. Tycker det är ett bra pris och det funkar jättebra här på ön.
Ha det gott.
Kramis.

http://cobra38.wordpress.com

 
Daniel

Daniel

22 maj 2009 04:38

Icke så lätt alltid med hundar å ny info att ta in.. det ska bara inmatas å inmatas!

Lycka till!

http://danielfagerholm.webblogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin - 17 januari 2015 23:35

Många ggr har vi suttit på vår terass och sagt att det skulle vara roligt att se utsikten uppifrån berget vi ser. Någon enstaka ggn har vi sett folk där uppe och att det finns en stig det har jag sett när vi åkt förbi på andra sidan berget som ligger...

Av Kerstin - 9 juni 2014 00:00

Över Nationaldagen och Pingst var vi på en liten husbilsresa i det vackra Sommarvädret. Vi åkte till Sundborn utanför Falun som väl är känt för att Carl  och Karin Larsson bodde där. Klicka på namnen om du vill läsa om dom på Wikipedia   Sundborn...

Av Kerstin - 24 oktober 2009 22:22

Pga vissa omständigheter så byter jag blogg. Nu finns jag här   http://farna.bloggplatsen.se ...

Av Kerstin - 20 oktober 2009 16:13

Saknar min bil!  På verkstad   Saknar solen!  Disigt och grått   Saknar Karmansbo! Utan bil, låst där jag är   Saknar gubben!  Ok han är ledig från i morgon och en vecka frammåt   Saknar Diana!  Min första hund, alltid min gossegumma ...

Av Kerstin - 19 oktober 2009 13:09

Ja, vad börja med om inte Vi lever och har hälsan!   Fast trötta och virriga är vi båda 2 för vi erkänner att vi har haft för mycket omkring oss sedan i Juli månad.   Vad det ska bli skönt när vi kan luta oss tillbaka och se på denna tid med ...

Presentation


Jag skriver om det som står mig närmast, min familj bestående av make och 2 hundar, mitt hem, mina pelargoner och min kolonistuga. Allt i min vardag!

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

RSS

Omröstning

Påverkas du av vädret?
 Ja, men Bara oväder
 Ja, alla väderomslag
 Ja, men bara vid vackert väder
 Ja, av värme
 Ja, av kyla
 Ja, av åskväder
 Nej
 Vet ej
 Har aldrig tänkt på det

Länkar

Feedjit

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se