Pellisprickens Blogg

Alla inlägg under februari 2009

Av Kerstin - 7 februari 2009 23:11


 Av Anki


Här är reglerna för utmaningen:

-ta fram din handväska och töm innehållet på borden

-ta en bild på innehållet tillsammans med väskan ( ej hela väskan behöver synas )

-lägg upp den på bloggen skriv gärna en lite om innehållet

-länka vidare till minst 4 personer och till personen du fick utmaningen av


Länka vidare,

 nja som vanligt tar jag den lättaste vägen...

Ni som besöker mig och inte gjort detta. HOPPAS NI TAR DENNA UTMANING OCH SKRIVER I MIN BLOGG SÅ JAG KAN KOLLA VAD NI HAR I ERA VÄSKOR! Om ni har handväskor?


Jag kan inte ta något kort på min handväska för jag anvä'nder inte någon!

Jag har gått över till jackor med S T O R A fickor, gärna många oxå.


Orsaken ligger nog en 5 år tillbaka i tiden...................

Min Bechtrewssjukdom gör ju att jag inte orkar vara aktiv 8 timmar om dagen. Min aktiva tid borde vara 4 timmar om dagen men så kan man ju inte leva...

Alltså kör jag ofta lite till, och lite till, tröttheten blir tillsist övermäktig och konsentrationen lika med 0.  Att prata med mig då, ja, jag svarar men räkna inte med att jag ska minnas samtalet -:)

Jag kan bli så trött så jag inte ens vet hur man gör pannkakssmet, ett exempel jag brukar använda för alla tycks veta det!


Denna dagen skulle jag promt in på klädaffär trots att jag kände att skallen började gå i dvala. Jag hittade lite kläder som verkade intressanta, in i provhytt och de passade perfekt!

Till kassan för att betala.

Hjälp, handväskan var borta och i den låg ju allt utom bilnycklarna. Jag hade tagit ut 2000 kr, som låg i plånboken i handväskan.


Först sprang jag ju runt i affären, pratade med folk mm.
Stog utanför kassorna för att se om någon går ut med min handväska!


Till slut får jag ju åka hem. Lycklig att åtminstone bilnycklarna inte låg i handväskan.......

Detta var en Lördag eftermiddag!


Måndag, vid middagstiden ringer de från affären. En kund hade gått in i en av provhytterna och där hade hängt en handväska. Kunden lämnade den i kassan och personalen ringde hem till mig.


ALLT fanns kvar i handväskan!


Jag satte in dagens blomma i länstidningen och mitt tel.nr och erbjöd hittelön på 500 kr....

En äldre dam ringde mig, beskrev min handväska och sa att den slanten var välkommen för hon hade det dåligt ställt!

Jag beundrade damen som hade det dåligt ställt, inte kollade och frestades av 2000 och var lycklig över 500 kr.


Men jag mådde så dåligt av och efter detta så efter den dagen har jag ALDRIG handväska.

Jag föredrar fickor som står raakt ut, fula, pylsiga, men jag tappar aldrig bort dom i affärer hur rörig jag än är i skallenAnnars så har inget särskilt hänt här. Janne har varit ledig sista dygnet och vi har mest slappat och promenerat hundar

Av Kerstin - 5 februari 2009 12:25


 Längtar efter ovädret som ska komma.
Varför kanske någon undrar?
För jag har så jäkla ont i lederna och det släpper bara ovädret brakar loss.
Kollar på SMHI
Nu kommer det ryska snökaoset. På onsdag intar det Sverige. Det ser ut att bli omfattande snömängder, säger meteorolog Johan Lundgren, SMHI.  
Sent på onsdagskvällen når ovädret Sverige. Först drabbas Västra Götaland, Värmland, Dalarna och södra Norrland.


Snöovädret ser inte ut att avta till helgen. Tvärtom ser det ut som om ännu ett lågtryck kommer då. Det troliga är att det blir snö, ostadigt väder och en hel del moln på himlen i helgen.
Stora områden blir berörda av ovädret med omfattande snömängder, men det är även stort i omfång. Det kommer ta en stor del av landet.
Var beredd på att ovädret kan ställa till trafikproblem.

Uppdatera dig om väglaget på vägverkets hemsida http://www.vv.se/Medan husse sover efter nattskift så tog jag hundarna ut i skogen, enklast så när man inte mår bra. Laddade träd med godis så kunde jag sitta på en sten och slappa -:)

 
Jag har en fråga oxå.
Varför kan Rozz aldrig gå på vägen som normala hundar?
Ha, ha, han är otrolig ju mera snö, ju mera buskar ju svårare att komma fram så där går han. Fast har är duktig om han fastnar med kopplet runt ett träd, då backar han till han trasslat upp sig igen -:)

Lite flera bilder på buskillen... och min söta ZitaNaturligtvis busar RozzenPinnfreak skulle jag vilja kalla honomMen det händer att han sitter fintHon Zita sitter alltid fintFått frågan hur hundarna kommer trivas i lägenhet....


Nja, flyttar vi så blir det nog inte SÅ mycket sova i lägenheten, blir nog till största delen i stugan......
Ta bara detta om en av hundarna behöver ut på natten, sover vi i stugan är det ju bara att öppna dörren och släppa ut den nödiga  -:)


Allt för i dag, nu fortsätter jag att vänta på att ovädret ska braka loss
Väderkänslighet, en av nackdelarna med att ha BechterewsAv Kerstin - 3 februari 2009 22:29


 Utmanad igen av Anki

Ta fram 4 mappen i dina bilder och leta på 4 bilden....

Sitter just nu på den andra datorn och herre je vilken gammal bild där låg -:) 
Den ramen är länge sedan jag gjorde, jag satte inte mitt namn på bilderna på den tiden och blomrundeln har inte fått sin träram som jag fick maken att sätta upp för 3 år sedan för jag tröttnade på gräsmattan som hela tiden växte upp bland blommorna.  Jo, det är här jag bor!!!!Janne jobbar natt och vi kom hem för några timmar sedan. Som vanligt gick hemresan snabbt, vi pratar aldrig annars med varandra såsom i bilen från stugan -:) När vi närmade oss Bäckby sa Janne, OJ redan hemma!
Hi, hi, betyg på att jag är trevlig att prata med!!


I går klev jag och hundarna av vid affären i Kolsva för promenad sista biten. Rozz fick glädjefnatt och for som en stolle runt, från sida till sida. Zita tycker nog att han är lite galen för hon kollar alltid på mig då och kommer och puffar på min ficka för att tigga godis -:)


Janne sågade ner alla tjocka grenar i syrenen, en massa mindre finns kvar så jag hoppas den överlever. Själv fick jag städnoja så jag har städat på utedasset och städat i huset, blir trevligt nästa gång vi kommer dit. Otroligt vilka hundhårstussar det låg under min säng.

Träffade även Lennart som är ordförande i bostadsföreningen där ev lägenhet blir ledig, vi pratade lite mera om ev ta den när de andra flyttat.
Den som lever får se! 


En sak är säker, snart kommer våren

Av Kerstin - 2 februari 2009 08:44

  Marketta har utmanat mig!


Jag borde ju utmana 6 personer i min tur nu, men eftersom jag inte vill tvinga någon och jag är medveten om att detta gått runt ett tag på nätet så gör jag så här...
DU SOM ÄNNU INTE UTMANATS, ta med dig denna text, leta upp din bild, skriv i mina Kommentarer så kommer jag och tittar vad du har för kort.
Glöm inte skriva länken för jag ser fram emot att besöka DIG!


Här är reglerna:


- Gå in i mappen mina bilder.

- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.

- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.

- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.

- Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.


 Nu blev detta inte helt lätt!

Mapp tom 4 har jag bilder i, sedan kommer min mapp för Ipoden(3 bilder) därpå en tom mapp vid namn  iPod Photo Cache -:) Så vad göra?
Jag går in i nästa mapp och den heter IZA och rymmer bilder på hennes hemsydda dockor, änglar mm.
Den 3:dje bilden är hennes Goth som jag satte ut på hennes hemsida för några veckor sedan. Bellas Änglar  Hon syr upp dockor och säljer för hennes ekonomi är inte den bästa eftersom hon ju aldrig kom ut på arbetsmarknaden.
(IZA)Bella är vår "nätdotter" som bor i Dalarna och är nu 34år och Whiplackskadad sedan en bilolycka då hon var en 19 årig studerande tjej. Hon lever ensam med sina 4 katter och vi har känt varandra i 10 år nu och träffades för första ggn i fjol. Vi trivs mycket bra tillsammans och har fäst oss mycket vid denna tjej som livet minst sagt varit dum mot. Hon har föräldrar i livet men deras religion har tydligen fått dem att ta avstånd från henne så i dag är vi alla 3 lika glada att våra vägar möttes. För henne är det ju guld värt att ha någon att lita till när allt jäklas och för oss som mist vårt enda barn för 10 år sedan så kan ju alla förstå att hon även för oss är mycket viktig.
Här är hennes Goth-  personligen tycker jag inte den är fin, men kolla gärna hennes hemmis, hon syr många fina saker.  Bellas Änglar


Kikade in i mitt växthus i går innan jag gick till sängs.
Jo då, redan börjar det hända nåt där och det är de rensade fröna som gror, de orensade står stilla ännu. (jag rensade inte de minsta)I går åt vi mat på Mc Dounalds igen, varsin El Nacho Grande, så nu hade vi 5 värdemärken.
Åkte därför ner på centrum och besökte The Phonehouse!Ja, den duger!
En Samsung med kontantkort för 0 kr...
Inga finesser men en väl fungerande telefon. Ska ha den i stugan, har allt för ofta hänt att Janne glömt sin telefon kvar hemma när vi åker dit och när jag och hundarna är ute på våra skogspromenader där så känns det tryggare att det alltid finns en telefon så jag kan nå han.

Det har ju hänt att jag fått akut värk i skogen och inte kunnat ta mig hem.

Nu väntar varmvattenbassängen på Erikslund, därefter drar vi ett dygn till stugan, den där spretiga syrenen ska göras nåt åt. Den skuggar lite väl mycket när den grönskar

 


Presentation


Jag skriver om det som står mig närmast, min familj bestående av make och 2 hundar, mitt hem, mina pelargoner och min kolonistuga. Allt i min vardag!

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

RSS

Omröstning

Påverkas du av vädret?
 Ja, men Bara oväder
 Ja, alla väderomslag
 Ja, men bara vid vackert väder
 Ja, av värme
 Ja, av kyla
 Ja, av åskväder
 Nej
 Vet ej
 Har aldrig tänkt på det

Länkar

Feedjit

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se