Pellisprickens Blogg

Alla inlägg under januari 2009

Av Kerstin - 12 januari 2009 23:06


Ja, vi har vårt stadsnät genom Mälarenergi. Mälaren är som bekant en sjö- kanske därför vårt internet funkar i "vågor"?  Efter en massa svajighet under förra veckan så försvann internet totalt i Söndags kväll.....
Sedan har det varigt åter någon minut ibland,

lagom för att hinna logga in -:)
Nu, ett helt dygn senare så har jag inte slängts ut nu på ½ timma, kanske jag tillåts närvara så länge så jag hinner uppdatera bloggen?


Vad gör man utan internet? Stänger av datorn helt?  Nädå, man leker med grafiken, Jag var nyss in i mitt finrum och knäppte min vackra Orkideeóch sedan har jag lekt med den.
Några lager i lite olika storlek, lite skugga och innerbevel, en tubad variant, lite sidedots runt om så blir det så här...


Fri lek alltså!  Kul är det ju! Var bara tvungen inta ryggläge, troligen känner jag av att det ska bli kallare igen? Ryggen värker, känns som en golfboll i saccileden...
Men mitt på dagen mådde jag toppen, dammsög ur Husbilen, kom på att det blev bortglömt med utlandsresa, jul, Nyår, magsjuka, förkylning och allt som kom i mellan.
Sedan åt vi lite matrester (kalops från i går) sedan in med hundar i bilen och in till stan. Janne skulle till läkare, han kan ju inte börja jobbaännu förkyld som han är. En vecka till blev han sjukskriven, skönt. Ännu skönare är om han blir frisk nu för  om en vecka har han sin långledighet... Skulle vara kul att göra nåt när vi blir friska..


Nå, jag och hundarna promenerade från Oxbacken och hann ända ut till Lövudden innan han kom och plockade upp oss i bilen. En promenad på 1 timma och 40 min....  Undrar om det är därför jag har SÅ ont i ryggen nu? Efter 3 veckors sjukdom en rejäl långpromenad?
Nå, vi gick sakta, alla möss skulle kollas på, alla avloppsbrunnar, några lastbilar. Ja det fanns mycket som hundarna stannade och kollade på och jag passade då på att vila lite jag med.


En skön eftermiddag blev det!


I morgon kanske till och med solen ska visa sig. Blir det så då ska jag nog göra ännu en långpromenad och njuta.

Av Kerstin - 10 januari 2009 15:03


Djurnätet, en samlingsplats för oss med djur på hemsidan!

En ny Årets hemsida är utsedd, varför inte hälsa på och gratulera!


Nu har en ny omgång startat, hoppas Du får många röster i Djurnätet.

Det är tillåtet att be sina besökare om en röst -:)
För du är väl med?


ANNARS SÅ HAR VI VÄNT UT OCH IN PÅ HUSET IDAG!
Ja inte riktigt men vi har, trots att vi inte är helt bra ännu, städat ut julen och dammsugit hela huset.

Nu borde vi ta bort julgardinerna och fixa i finrummet och gästrummet med men det får vänta. Vi blev helt slut av allt jobb...

Nu väntar Zita och Rozz på sin runda, sedan blir det nog tv-soffan resten av kvällen. Ser fram emot del 2 av tv 1 serien kl 21.oo Den var spännande.


Burn upp

Brittisk dramathriller. Om spelet kring en internationell miljökatastrof. Del 2 av 2:
Masud beslutar överlämna sin brännbara rapport till Tom vid FN-konferensen i Calgary om Kyoto2-avtalet. Tom och Mack spelar båda under täcket med kompanjoner och sympatisörer från varsin sida i debatten. Ländernas representanter byter fot allteftersom buden om diverse bidrag höjs. Mitt i allt detta svävar både Masud, Holly och Tom i livsfara.

Av Kerstin - 9 januari 2009 19:06


Zita slapp operation, som tur var!
Men klot var skadat och vetreinären har i princip blottlagt klokapseln i nederänden som, som tur var hade en intackt skinnhinna så det kommer att läka.
Bara nageln växer ut igen...


Att Zita haft ont är kanske inte så konstigt, som vet. sa, det är som när vi bryter en nagel en bit ner i köttet på fingret. Gör ont som sjutton när man nuddar vid nåt.


Orsaken? Troligen min ramp som används  som trappa utifrån, nu har den fått en trasmatta på sig

Eftermiddagsrundan tog vi på golfbanan och "mitt fel som inte var med" Rozz vinterbadade. Han hoppade ner på isen i bäcken och halva korppen försvann under isen.


Stackarn, gick på 3 ben sedan, omväxlande vilket han stödda på. Han frös nog!

Ringde efter husse och varm bil, sedan har vi varit inne och torkat.


Och jag har 38 graders feber igen! Hoppas det är tillfälligt!
Mår inget vidare, utom när jag ligger. Trött så inni norden igen.

Hur ska detta sluta?

Ja, Janne har ju 38 grader han med så vi gnäller i kapp, när vi inte hostar

Av Kerstin - 8 januari 2009 23:10


 Dagen började toppen tyckte hundarna, matte klädde på sig. Matte är frisk! Ok, nästan...
Zita rullar som vanligt direkt vi kommer ut på gården. MEN i dag gjrde Rozz det också, för första ggn.

Önskar jag filmat det! Jag lovar, inte helt lätt innan man lärt sig. Han lyckades bara ligga på rygg och sprattla med benen. (minns Zitas första rullning, den funkade men mycket ryckigt, som ta stor sats för att kunna rulla runt) Ändå så kan Rozz rulla runt- på kommando men DÅ är det ju bara en rullning -:)
Sedan gick dom iväg med snabba, målmedvetna steg, bara att följa med.Som att de förstog det, att idag skulle dom aktiveras, få en långrunda så drog de mot Skogen. Zita tittade snabbt bakåt vid avtagsvägen, som att få bekräftat, JA vi ska dit.
Sedan blev det ännu mera brådis.
Vid höga stenar sa jag UPP, varpå de flög upp och väntade på kommandot, NER. Eller kanske de mest gör det för godbiten efteråt -:)Sedan hittade vi vårat "godisträd. De visste så väl, kollade in mig, ska vi?

Att jag sedan band dom vid ett annat träd medan jag "laddade" detta stora med godis i barken var ju inte SÅ kul förstås... 
men jag snabbade mig.

Efteråt gick vi en bit till coh vad jag skrattade i smyg. Zita brukar ju kissa över om någon hund gjort en pöl i naturen. Rozz har aldrig brytt sig, har aldrig vågat.
Men idag, helle dudande mig vad han lyfte sitt bakben högt och markerade, trodde nästan han skulle trilla omkull, hi hi. Vid en ålder av 15 månader tar han alltså ett stort steg in i "vuxenvärlden".
Fast Zita tyckte tydligen inte han var vuxen nog att stå på egna ben ännu, hon kissade över hans -:)Här är en håla i skogen, mycket spännande. Rozz försvann in i den, hann få ut han innan nåt skedde men han naturligtvis inte få nåt kort på sansen som bara syntes utanför... Zita tog det lite lugnare... Det fick räcka med att nosa En perfekt stillstudie av Rozz!  Nej då, han kollar bara på några pimplare ute på Mälaren. Mycket intressant, han satte sig på stenen för att kunna kolla i godan ro..


 Sedan hoppade han ner, då startar fiskarna en snöskoter där ute och som den kille Rozz är så blev han ju intresserad igen.....


Ännu ett "godisträd" hittade vi i skogen, inna vi fick gå hem igen.....

Efter maten såg Zita på matte med sorgsna ögon.
Matte tog Rozz och gick, startade bilen och åkte iväg.  Såg Zita stå där i fönstret i köket....
Rozz skulle till Veterinären för att vaccineras. Tänk, han betedde sig precis som Diana när vi kom dit!
Dessa små tassar sprang, halkade och for, han hann pussa ett par personer där inne innan vi kom in på rummet -:)  Fattar inte varför det är sån glädje att komma till vet...  Salighetens tempel...  Zita tar det lite mera med ro, inte så här översvallande som spetshundarna blir..
Tänkte att när de kör sprutan i ryggen på han då blir det väl ett ylande, Diana var lite stingslig minns jag och Rozz gillar då inte närgångna veterinärer som kollar en i mun och över allt, i baken tom.... Han fräste till


Så när sprutan närmade sig nacken satte jag min godisfyllda hand framför hanses nos... Ha, ha, han märkte det inte ens..

I morgon ska jag dit med Zita. Hon har ett klo som vi inte får klippa, det ser lite konstigt ut, flisat, så vi misstänker att det spruckit.

Hoppas så att det inte är så. I så fall blir det OP bort klo-pulpan och 2 veckors konvalesent.... 
Vi som NU hade tänkt sätta igång med lite aktiviteter

Alltid är det något

Av Kerstin - 7 januari 2009 23:22


Tack Astrid, Susanne  Gunilla och Marketta som förärat mig en Award.Texten som följer med lyder sålunda

Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta,
inte upptagna av utmärkelser och själviskhet.
Syftet är att sprida vänskap.
Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar,
ju mer utmärkelsen sprider sig.
Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!!
Kopiera in texten o bilden i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare.
Lycka till!


Jag borde nu sända den vidare till 8 personer men dels så har väl de flesta fått den redan och föresten, hur ska jag kunna välja några av er. Jag tycker ju lika mycket om er alla mina bloggvänner...
Har du inte fått den, ja då är den till dig från mig.


 


Förhoppningsvis
så börjar vi må bättre nu, kände i allafall inte denna enorma matthet i kväll efter matlagning och matintag.
JAG orkade gå ut med mina hundar tom...
Tänkte ta en lite längre sväng men då sa gubben ifrån. Överdriv nu inte, se till att bli riktigt bra först. -:)

Ja, ibland är det bra med någon som tänker åt en.

Janne kände sig piggare redan på em så han tog en lång runda på Mälarens is.
Ha, ha, skulle viljat se dom, Rozz hade älskat det, han hade farit fram som en galning, ibland plöjande snön med nosen så det yrde om han.
Ibland halkandes med tassar åt alla håll. Zita hade fått vara helt lös så även hon hade fått glädjefnatt.


Under min sjukdoomstid nu har jag tagit ett mycket drastiskt steg men även om det känns som sorg i mitt hjärta så är det dags att ta farväl.

Jag har ju drivit ett forum för Vännerna på nätet i många år, jag tror det kan vara 7 år...
Först tillsammans med
Astrid, sedan med Netis som tyvärr inte finns bland oss längre, men hennes son har blivit en kändis bland många av oss forumägare.
Jag har med varmt hjärta överlåtit
Vännerna på nätet på honom.
Hoppas och tror att min skapelse kommer leva vidare och utvecklas till något ännu bättre och ännu populärare! Conny är en pigg och bra kille!


-Min gubbe tycker detta var det klokaste jag gjort på länge, han tycker bara att det skulle jag gjort för länge sedan -:)


Ja, jag har ju min Bechterew att kämpa mot, han inte bara gör att det värker lite överallt i kroppen, han gör knoppen(huvudet) segt och såsigt oxå.
Han stjäl så mycket energi av mig.  Energi som jag vill ska räcka till så mycket annat ochså, hundar, grafik, hemsidor, bloggande, ja, massor annat kul...

Jag erkänner, jag har inte alls haft något problem att fördriva 24 timmar per dygn vid datorn, det har snarare varit så att jag hinner inte det jag vill, och att hålla ett forum aktivt kräver mycket.


Så nu är jag fri...


Fri att leka med grafik, fri att leka med hundar och fri att pyssla med pellisar och hemsidor...
För snart är det dags att börja klippa ner och rota sticklingarna.
Men först kommer frösådden.


Bara jag blir riktigt pigg från förkylningen så ska jag sätta ner mina fingrar i mylan och påta med små krukor och mini frön. 

Längtar

Ps, en ny omröstning här till vänster, svara du med


Av Kerstin - 4 januari 2009 23:15

Större text?  Gå upp i menyn på din dator, klicka på Visa, sedan Textstorlek, välj här större eller störst text

Vilken överraskning att kika in här och se SÅ många hälsningar! Jättekul och Tack ska ni ha som inte glömt mig!
Hoppas ni haft en fin Nyår och alla dagar därefter?

Här har det bara varit sjukt! Jättejobbigt har vi haft det!
Började ju den 20 Dec med magsjuka, hann inte bli riktigt bra från den innan nästa slog till.
Vaknade den 25 (Juldagen) med ont i halsen och Janne mådde inte så bra han heller efter magsjukan så vi tog det sakta med packningen. Kom inte iväg förren på kvällen.
Annandagen var jag genomförkyld och låg mest hela dagen.
Janne mådde bättre så han gick med hundarna, annars så var dom mycket ute ensamma i trädgården. De älskar ju att vara där och som tur var så var det kallt, ca 10 minus och Hedströmmen var frusen så jag vågade ha dom ensamma ute.
Erkännas ska, Rozz har blivit så duktig! Trots att vi var där en vecka så rymde han inte en enda gång! Fast jag är glad att vi stängt av halva tomten med grind och staket nu när det är livsfarlig is på ån.
ja detta är vår härliga strand, vacker även på vintern.
Vädret har varit strålande vackert, mitt på dagen har det varit riktigt skönt ute, bara någon minusgrad. Naturen är som i sin vackraste vinterskrud


 


 Lördag, Söndag, Måndag var jag ensam i stugan, Janne åkte hem för att jobba. Naturligtvis mådde jag som sämst dessa dagar, men med Alvedon så klarar man till och med ganska långa promenader -:)
Hundarna var nöjda i allafall. Äen matte för där i Kolsva finns ju otroligt vackra stigar och småvägar att promenera utmed. Jag trivs och känner enorm harmoni där! Även om stugan är pytteliten -:)

Jo, men att vara sjuk och ha säng, ytterdörr, kyl och spis och tv innom räckhåll är faktiskt skönt.


 Nyårsafton kom Janne på middagen, innan det hade jag gått en lång skogspromenad med hundarna. Över ängar och i skogen bredvid stora Fagerstavägen. Plötsligt ser jag ett Råddjur som flyger fram, korsar vår väg och försvinner bland buskar och träd. Hundarna blir ju som galna, vill jaga efter men ibland är matte stark som den och envis som synden.
Det blev inget jaga!

Däremot hör jag straxt därpå en enormt hög plåtsmäll, därefter ser jag en bil som backar tillbaka och en röst som ropar. Hur gick det?
Svar: Jag vet inte den ligger här i diket, det ser illa ut....
Stackars råddjuret sprang rakt ut på vägen och blev dödat.Nyårsafton avgick som befarat, Zita hörde smällarna från Kolsva och Gisslarbo och hon skällde varje gång. Snart hjälpte Rozz till! Inte helt kul med 2 skällande hundar innomhus. Ute ville dom inte vara! Men som tur var så vart det en paus i smällandet vid 20.00 snåret så då gick vi en kort sväng.
Avslutades naturligt vis med en raket som tjöt till nere i Kolsva och Zita drog snabbt in oss alla i stugan.
Vi hade redan då dragit för alla gardinerna, nu klämde vi på sterion på HÖG volym! Zita somnade och brydde sig inte så mycket. Visst, någon gång reste hon på sitt huvud och morrade men bara så......
Det var så lungt med hundarna och musiken vi körde så vi kunde själva smita ut en stund vid tolvslaget och kolla på raketer inne i Kolsva och Köping, och lite från Gisslarbo. Vi erbjöd grannen liten macka till Champagnen men se jag var för avslöjande hes, han vågade inte riskera att smittas genom att äta nåt från oss. OK, vi höll stort avstånd till grannarna.

Nyårsdagen tog jag en runda med hundarna in i Kolsva och döm om min förvåning då brandbilen kör om oss. Gatan vi går på är återvänds så det måste väl innebära att nåt hänt där framme?
Mycket riktigt, när vi svänger runt kröken på Råddjursgatan ser vi brandbilen vid ett hus.
Det ryker lite om huset ser jag.


 När vi passerat hör jag ett glasklirr och en enorm rökpelare slår upp.

Fick höra senare på kvällen att deras bastu i källaren tagit eld och att källarvåningen blev utbränd.

Stackars folk. Vilken start på nya året!

Så trots att Janne nu sjuknat in i min förkylning, jag ännu är långt ifrån bra så det finns de som råkat sämre ut.Så nu är både husse och Zita sjuk, husse hostar och har feber, Zita springer ut i trädgården och kräks, hoppas hon frisknar till så inte hela natten går till att öppna dörr och släppa ut eller in min sjuka pälskling.


Dessutom som lite grädde på moset.......
Strul med spray webbhotell, eller är det jag?

Min grafiksida var helt borta, den har jag nu laddat upp igen!

Hemsidan stugan saknar en massa bilder, en massa andra sidor jag har är felaktiga.
Spray säger att jag har öerfullt på mitt konto, jag har ju 1000 mb, ska väl inte bli fullt på en gång? Troligen är det fel hos dom? Men vill ha ordning på hemsidan stugan i alla fall så lite jobb väntar.

Sedan har jag några som väntar på mig, kö av hemsidesbyggare.
Jag ska hjälpa er, men en i sänder och eftersom jag inte kör heltid så får ni vänta på er tur. Går väl bra?

Nu måse jag sova, hoppas må bättre i morgon, att varahundägare och sjuk både jag och maken är JOBBIGT!

För en gångs skull känner man av att bo här helt utan släkt. Måste ta mig till affär i morgon, känner jag mig inte bättre så blir det nog tel till dr med. Kanske dags för pencelinkur vid 10 dagen av förkylning och lock i öron och ont i skallen


Annars är ALLT bara BRA!


Kommer och hälsar på hos er bara orken återvänder, tills dess.

På återseende

Presentation


Jag skriver om det som står mig närmast, min familj bestående av make och 2 hundar, mitt hem, mina pelargoner och min kolonistuga. Allt i min vardag!

Gästbok

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

RSS

Omröstning

Påverkas du av vädret?
 Ja, men Bara oväder
 Ja, alla väderomslag
 Ja, men bara vid vackert väder
 Ja, av värme
 Ja, av kyla
 Ja, av åskväder
 Nej
 Vet ej
 Har aldrig tänkt på det

Länkar

Feedjit

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se